Et lite stykke Irland på Brunholmen i Ålesund

Teamet hos O’Connor med ny daglig leder bak baren er klar for å gi deg en skikkelig irsk velkomst. f.v: Hanne Søvik, Katarina Hjertø & Martin Meyers.

I snart halvannet år har O’Connor’s vært et samlingspunkt i Ålesund – en tradisjonell irsk pub med ekte sjarm, lun stemning og massevis av liv. Her finner man ikonisk grønnkledde ansatte, originale irske detaljer i interiøret og et tappetårn som selvsagt serverer Guinness. Beliggenheten i en gammel bygård med murvegger, kirkemalte vinduer og små kriker og kroker gir stedet en særegen karakter.

Murvegger, kirkemalte vinduer og ekte pubfølelse. Hver detalj bidrar til den unike atmosfæren.

Fra juni har puben fått ny daglig leder, Katarina My Wilhelmsson Hjertø, halvt svensk og halvt ålesunder. Hun er vokst opp i Bærum, men flyttet hit som barn og har bodd i byen til og fra siden tenårene. Med erfaring fra både Stockholm, Oslo, Bergen og Nord-Norge, og en bakgrunn fra flere ulike bransjer, er hun nå tilbake i hjembyen for fullt. Servicebransjen er likevel det som ligger hjertet nærmest.

Jeg trivdes veldig godt på Bro og Bryt, og Momentium har vært fantastiske å jobbe gjennom. Men da denne stillingen dukket opp, måtte jeg bare ta sjansen, sier hun med et smil.

Etter å ha overlevd sin første sommersesong beskriver hun jobben som intens, men utrolig givende.

Det er hektisk, men det er akkurat sånn jeg liker det. Jeg har alltid trivdes best i aktive servicejobber.

Mer enn bare en pub

O’Connor’s Ålesund er den første av sitt slag i Norge, og drives av Resthon, som står bak 14 ulike utesteder i Oslo, Bergen, Stavanger og Ålesund. Fellesnevneren er gode mat- og drikkeopplevelser, levende konsepter og en forkjærlighet for å skape stemning – alt fra klassiske puber til pianobarer, shuffleboard og whiskysmakinger. At O’Connor’s ble lagt til Ålesund sier sitt om byens posisjon som en levende restaurant- og utelivsby.

Resthon er en undergruppe av Thongruppen, og det er dermed et naturlig samarbeid mellom O’Connors og Thon Ålesund som de deler bygg med. Maten på puben kommer faktisk rett fra Thon-kjøkkenet, med inspirasjon fra den irske matkulturen

Underetg byr på et eget område som passer utmerket for private arrangement. Men avdelingen er åpen for alle så lenge det ikke er gjort bookinger.

Her er det matservering hver dag fra klokken 16, og allerede fra kl. 13 i helgene. Men det er ikke bare mat og drikke som trekker folk til O’Connor’s. Arrangementene er en viktig del av identiteten: den faste torsdagsquizen ledet av quizmasterne Trond Inge Dyrøy og Nikolai Hovland, den splitter nye musikkquizen med Martin Hildre, fotballkamper og sport på skjermene, og spesielle smakinger og konsepter som stadig er under utvikling

– Vi har flere spennende ting på gang. Jeg kan ikke røpe alt men jeg kan nevne at det blir satt opp en drinksmaking utenom det vanlige nå i høst,  jeg sier bare «mikrofon» – så kan folk lure litt, sier Katarina lurt.

Et fellesskap i grønt

Teamet på O’Connor’s teller ti ansatte – alle bartendere, og alle like viktige.

Her er det ingen klasseskiller, vi hjelper hverandre med alt, forteller Katarina.
Flere av de ansatte har vært med helt siden oppstarten, og miljøet beskrives som sammensveiset og varmt.

Hun skaper utrolig godt miljø. Jeg føler meg ivaretatt og inkludert, sier bartender Hanne Søvik om sin nye sjef.

Og nettopp fellesskapet strekker seg også utenfor pubens fire vegger.
Vi har et utrolig godt samarbeid med både Dirty Nelly og Anno. Det er så kjekt å være en del av et levende serveringsmiljø, hvor vi faktisk utfyller hverandre, sier Katarina.

Det er lett å komme i god stemning i pubens lokaler, det er heller ikke i tvil om at det er en irsk pub du har satt foten inn hos.

Rom for mer

Puben strekker seg over 2,5 etasjer, med rundt 50 spiseplasser og enda flere drikkeplasser. I underetasjen ligger et eget chambre – et rom som åpner for mulighet til private arrangementer, smakinger eller quizkvelder. Her finnes skjermer og utstyr til det meste, og oppe kan det rigges til med prosjektor.

Vi hadde faktisk karaoke her på bestilling for ikke så lenge siden. Så alt er mulig – bare man spør! sier Katarina.

Et hjørne av Irland i Ålesund

Med sitt irske konsept, levende arrangementer, sport på skjermene og ekte pubstemning har O’Connor’s funnet sin plass i Ålesund. Og med Katarina ved roret ser fremtiden lys ut – eller kanskje vi skal si grønn?

Vi vil at folk skal kjenne seg hjemme her, enten de vil spise, se fotball, være med på quiz eller bare ta en øl med venner. O’Connor’s skal være et sted for alle, sier hun.

Den grønne jugendgården rommer varme, stemning og et snev av Dublin.

Neste
Neste

Racoon Coffee satser videre – med Lais på laget