Uteservering i Ålesund sentrum

Oppdatert: for 16 timer siden

Når sola endelig skinner og byen vrimler av liv viser den seg også fra sin beste side! Da kan det være hyggelig å nyte et måltid eller noe godt i glasset i urbane og luftige omgivelser. Her har vi har laget en liste over mange av byens uteserveringer, hvor du kan kose deg med båte mat og drikke. For menyer og åpningstider (kan være sesongbasert) legger vi ved serveringstedenes nettsider!

Apotekergata No. 5 - Lekteren

Om sommeren er lekteren hos Apotekergata No. 5 en skikkelig perle, med en meny bestående av masse spennende råvarer. Her får du kjenne Brosundet og båtlivet der på nært hold. Et populært sted å besøke på flotte sommerdager. Lekteren holder åpent når været tillater det. (Foto: Visuella)

www.apotekergata5.no

Apotekergata 5, 6004 Ålesund

Sjøbua - Lekteren

Fra 1. juli kan du også nyte livet på lekteren hos den tradisjonsrike fiskerestauranten Sjøbua. Her står nydelig sjømat på menyen, som kan nytes i byens herlige sjøluft. En klassiker er selvsagt restaurantens velkjente hummersuppe!

Brunholmgata 1 A, 6004 Ålesund

ANNO Restaurant

Hos ANNO Restaurant kan du nyte både lunsj og middag i uteserveringen deres ved Brosundet. Med utsikt både mot sjø og gateliv, sitter du midt i hjertet av en kystby. Kanskje kan de friste med noe sjømat, eller hva med en ekte steinovnspizza? ANNO har også en lekker, nyoppusset lounge bar for de som ønsker å nyte en drink eller to. (Foto: Visuella)

www.anno.no

Apotekergata 9 b, 6004 Ålesund

Bryt UT (tidligere Bro)

Med sin lystige og fargerike uteservering er Bryt UT (tidligere Bro) et trivelig sted for både små og store. Midt i hjertet av Brosundet kan du sitte ved kaikanten og se på båtlivet i sundet, mens du nyter spennende tapasretter. Bryt UT tok over driften fra Bro i juni 2022. (Foto: Bryt)

www.bryttapas.no

Notenesgata 1, 6002 Ålesund

Vinni Bar & Restaurant

Vinni Bar & Restaurant har en fin uteservering for små og store, med noe på menyen for enhver smak. Uteserveringen ligger godt plassert på Joachim H Rønnebergs plass (Råhusplassen) og har utsikt mot byens pumptrackbane og de flotte Sunnmørsalpene våre. (Foto: Vinni Var & Restaurant)

www.kremmergaarden.no/butikkoversikt/vinni-bar--restaurant

Rasmus Rønnebergs gate 6, 6002 Ålesund

Molo Brew

Molo Brew er et mikrobryggeri med burgerrestaurant ved kaikanten på byens sørside. Her finner du et stort utvalg prisbelønt hjemmebrygget øl (gull, sølv og bronse i European Beer Challenge 2022) og smakfulle burgere som lett kan nytes i lokalets uteservering, som har sola godt utover ettermiddagen.

www.molobrew.no

Keiser Wilhelms gate 2, 6002 Ålesund

T2 Ålesund

T2 Ålesund byr opp til ekte fiesta-stemning. Med mexicanske retter og taco i fokus, er dette fargerike serveringsstedet en skikkelig sommerperle for mange. Uteserveringen har utsikt mot bysentrum, Brosundet og ligger lett tilgjengelig på Skansekaia. I lokalene er det både restaurant og konsertscene med mye spennende på kalenderen. (Foto: Iselin Flem)

www.t2alesund.no

Tollbugata 2, 6002 Ålesund

Racoon Coffee

Ingen by uten kaféen på hjørnet! Racoon Coffe er en hyggelig kafé, som ligger på hjørnet mellom St. Olavs plass, Løvenvoldgata og Kongens gate, midt i byens kjerne. Her får du kjøpt frokost, lunsj, deilig bakst og ettermiddagsdrinker, som lett kan nytes i kaféens uteområde på en fin sommerdag. (Foto: Racoon)

www.racooncoffee.no

Kongens gate 6, 6002 Ålesund

Cinque Minuti

Cinque Minuti er et italiensk konditori, pizza. og pastasted midt i Gågata i Ålesund. Her kan du sitte utendørs på fineværsdager og nyte autentiske italienske smaker. For de som ønsker det er det også muligheter for litt vin til maten. Bella ciao! (Foto: Cinque Minuti)

www.5minuti.no

Kongens gate 14, 6002 Ålesund

Quality Hotel Ålesund

Når det kommer til sommerkvelder og solnedganger er det få steder i Ålesund som kan måle seg med uteområdet til Quality Hotel Ålesund. Her kan du nyte mat og drikke med utsikt rett ut mot øyene i havgapet. Området har også delvis takdekke, så her er det mulig å sitte ute selv når regndråpene kommer. (Foto: Iselin Flem)

www.nordicchoicehotels.com/hotels/norway/alesund/quality-hotel-alesund

Sorenskriver Bulls gate 7, 6002 Ålesund

Denne siden oppdateres dersom flere utserveringer åpner, eller der kommer endringer.

362 visninger0 kommentarer