• Ålesund Sentrumsforening

Kulturhuset gjør parklivet enklere i sommer!

I år, som i fjor sommer, åpner Parken kulturhus dørene mot byparken og inviterer turister og fastboende til et enklere og bedre parkliv ved å benytte seg av kulturhusets fasiliteter.

Lounge – uten VIP Dette er et lavterskel tilbud til alle besøkende i byparken i sommer. Fra mandag til lørdag kl. 11-15 blir foajeen åpen for alle som ønsker å komme innom, i hele sommer.

- Alle som kommer inn i foajeen vår, snakker om hvor behagelig det er å bare være i rommet, sier kulturhusleder Hans Pareliussen.

- Vi tilbyr nå et sted å slappe av, lese en bok, fylle på vannflaska eller benytte seg av husets toaletter. Dette blir byens lounge, men her er ingen VIP, her er alle like viktige. Vi prøver hele tiden å utvikle oss, og spesielt i sommersesongen har vi hatt ønsker å om utforske mer.


I sommer kan du benytte deg av foajeen hos Parken kulturhus, hvor det blir mulighet til å nyte dagen i loungen (kanskje med en god bok?), benytte deg av toalettfasiliteter eller bare søke ly ved en regnbye.


Sommerstid er det festivalene som tar over mye av kulturprogrammet, og kulturhuset kan fokusere på andre ting. Dette er en del av et større prosjekt der de ønsker at kulturhuset skal brukes gjennom hele året. Og med det velkjente, ustabile sommerværet på Sunnmøre i mente, er det fantastisk å kunne tilby parkgjester tak over hodet også om det skulle komme en regnbyge. Med den store glassfasaden deres kan man nyte parken selv om man sitter inne.


På varme sommerdager er det godt å slappe av i hengekøyene (laget av Christoffer Svendsen) utenfor kulturhuset.

Vann, wc og wi-fi – og hengekøyer! Biblioteket stiller med bøker, leker og spill til utlån. Og i tillegg vil de ha kreative aktiviteter for barn én gang i uka. Stellerom og toaletter er tilgjengelig for de som trenger det, og det blir mulig å fylle på vannflaska før man tar trappene fatt opp til fjellstua. Eventuelt kan man bare sette seg ned og slappe av. Ikke minst er de kule hengekøyene, som i fjor ble laget av Christoffer Svendsen, en hit. De kommer tilbake i år.

- Christoffers hengekøyer må bare oppleves. De fungerer både i minneboka på Instagram og er fantastiske til å slappe av i, sier Pareliussen, som også sier at de vil fyre opp bålpanna på terrassen, i tilfelle noen ønsker å grille pølser, marshmallows eller noe annet.

Hos Kulturhuset blir det i sommer kreative aktiviteter for barn en gang i uka.


70 ekstra trappetrinn til Aksla Mange er opptatt av å telle antall trappetrinn opp til fjellstua, og Kulturhuset er glade for å nå kunne tilby den turglade 70 ekstra trappetrinn opp. Hovedinngangen til kulturhuset blir nemlig også åpen, og kulturhuset kan benyttes som en snarvei opp til byparken. Eventuelt kan man rett og slett ta heisa til parken. Slik ønsker de å tilgjengeliggjøre byens park til enda flere av byens innbyggere.


Kulturhusets plassering er helt unik. På den ene siden er det en del av det urbane landskapet, mens det på baksiden ligger mot et fredelig grøntområde.

Hovedinngangen til Kulturhuset holder åpent i sommer, og det gir den spreke turgåer enda 70 trappetrinn å bryne seg på opp mot Fjellstua!


Samarbeid på tvers Prosjektet er et samarbeid med flere kommunalområder, der både kulturavdelingen, biblioteket, parkvesenet (VGA ) og ÅKE er med og fasiliterer byparken. 

Fakta: Sommer i parken

Åpent: Mandag-lørdag hele juli og august, frem til skolestart, kl 11.00-15.00 Fasiliteter: Hengekøyer, bøker, spill, leker, bålpanne, toaletter, stellerom, kreative aktiviteter


Tekst og foto: Parken Kulturhus

Siste innlegg

Se alle