Søk
  • Ålesund Sentrumsforening

Ålesund Pride 2021

Oppdatert: 30. aug. 2021

Vi er klar for å fargelegge byen i regnbuens farger i uke 35.

Det blir en annerledes festival i år, men det er fortsatt like viktig å markere kjærlighet, mangfold og inkludering i samfunnet vårt. Vi får dessverre ikke anledning til å samle flere tusen mennesker i gatene som tidligere, men vi skal likevel fargelegge byen.


Ålesund Pride arrangeres av Ålesund Sentrumsforening, i samarbeid med The North West som arrangeres samme uke. Sjekk programmet til The North West her: https://www.thenorthwest.no/en


Her er foreløpig program for Ålesund Pride:


Tirsdag 31. august // Vi farger Ålesund i alle regnbuens farger kl 11:00

Regnbueflaggene heises av ordfører Eva Vinje Aurdal på Joachim. H. Rønnebergsplass, det heises flagg flere plasser i kommunen.


Link til arrangementet: https://www.facebook.com/events/313816043778978



Tirsdag 31. august // Hvordan snakker vi om kjønn, identitet og seksualitet i kristne miljøer i dag?

Kirkens Bymisjon inviterer til foredrag med Halvor Moxnes. Moxnes er professor emeritus i Det nye testamentet fra universitetet i Oslo, Det teologiske fakultet. Han har blant annet forsket på familie, seksualitet og kjønnsroller i Det nye testamentet, kulturell kontekst for bibelfortolkning og den historiske Jesus. Halvor er medlem i Kirkens LHBT utvalg og har engasjert seg i kampen for skeives rettigheter gjennom 40 år.


Sted: Bymisjonssenteret (Parkgata 9, 6003 Ålesund)

Påmelding: Begrenset antall plasser, påmelding per e-post til anne.karin.zeitz@bymisjon.no


Link til arrangement: https://www.facebook.com/events/327215322520515



Torsdag 2. september // Hva er greia med mangfold og toleranse?

The North West inviterer til samtaler på PIR for å lære, reflektere og diskutere kl 21:00 og utover kvelden. Åpent og gratis for alle aldere.



Søndag 5. september // Regnbuemesse på Bymisjonssenteret kl 13:00

Kirkelig ansatte i Borgund, Ålesund og Volsdalen menighet står for regnbuemesse i samarbeid med Ålesund Pride og Kirkens Bymisjon Møre. Det blir herlig musikk, tekstlesninger og lystenning. Gudstjenesten blir også tegnespråktolket i samarbeid med Døvemenigheten. Sted: Bymisjonssenteret, Parkgata 9. Det er begrenset antall plasser og registrering ved ankomst. Link til arrangementet: https://www.facebook.com/events/4840554149307183






622 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle